Поселення трипільської культури Янча 1 - Відейко, М.Ю. (Археологія і давня історія України, 2018)
У районі с. Гребені Кагарлицького р-ну Київської обл. виявлено шість поселень трипільської культури, вивчення яких розпочато з 1960-х рр. Для п'яти з них складено плани за допомогою магнітної зйомки. Публікація знахідок з одного з них, розташованого в ур. Янча 1, є кроком до створення цілісної картини приблизно 500-річної історії невеликої групи трипільського населення на мікрорегіональному рівні.