Медичні інструменти із скіфських курганів Херсонщини (новий погляд на відомі артефакти) - Фіалко, О.Є.; Хомчик, М.А.; Бут, Ю.П. (Археологія і давня історія України, 2018)
Проаналізовано серію металевих предметів з скіфських курганів Херсонщини IV ст. до н. е. з археологічного зібрання НМІУ, які інтерпретовано як медичні інструменти.