Ліпні світильники з Тіри - Сон, Н.О.; Шейко, І.М. (Археологія і давня історія України, 2018)
До наукового обігу вводяться ліпні світильники, що походять із Тіри і зберігаються у наукових фондах Інституту археології НАН України і Білгород-Дністровському краєзнавчому музеї. Представлені різними формами, вони використовувалися з ІV ст. до н. е. до IV ст. н. е.