Давньоруський і золотоординський горизонти середньовічного Вишгорода (за матеріалами розкопок 1947 р.) - Капустін, К.М. (Археологія і давня історія України, 2018)
Проаналізовано матеріали розкопок Вишгорода 1947 р., уточнено хронологічну позицію житлових і господарських споруд, а також речових знахідок, які належать до давньоруського і золотоординського горизонтів літописного міста.