Семантичні властивості логік загальних недетермінованих предикатів - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, O.С.; Шкільняк, С.С. (Штучний інтелект, 2017)
Запропоновано та досліджено новий клас програмно-орієнтованих логічних формалізмів – логіки загальних недетермінованих квазіарних предикатів (GND-предикатів). Такі предикати є узагальненням часткових неоднозначних предикатів реляційного типу. Показано зв'язок GND-предикатів із 7-значними тотальними детермінованими предикатами. Розглянуто композиції GND-предикатів, наведено їх характерні властивості. Описано мови чистих першопорядкових логік GND-предикатів та їх інтерпретації. Визначено відношення логічного G-наслідку, доведено його монотонність та властивості декомпозиції формул.