Моделювання динамічних процесів в задачах штучного інтелекту - Гаркуша, Н.І. (Штучний інтелект, 2017)
Одним з важливих напрямків розвитку штучного інтелекту є моделювання процесів, що відбуваються у мозку людини. У роботі розглянуто принципи побудови математичних моделей динамічних систем. Більш детально розглянуто напрям розвитку штучного інтелекту, що пов’язаний з динамічними процесами в нейронних мережах, так званим напрямом нейродинаміки. Наведено основні результати використання другого метода Ляпунова у динаміці нейронних мереж.