Інфологічне моделювання інформаційної системи контролю витрат ресурсів - Золотухіна, О.А. (Штучний інтелект, 2017)
Інфологічне моделювання даних є невід’ємною складовою процесу розробки інформаційної системи контролю витрат ресурсів. Звичайні чіткі високорівневі моделі даних не дозволяють враховувати недосконалу інформацію, яка міститься в описі різних видів ресурсів та процесів їх використання. На основі аналізу видів недосконалої інформації системи розроблено узагальнену інфологічну модель шляхом розширення ER-моделі представленням нечітких атрибутів. Запропонована модель дозволяє одночасне представлення чітких та нечітких атрибутів сутностей та відношень і може бути використана при проектуванні даталогічної моделі даних з урахуванням особливостей виробничих процесів конкретного підприємства.