Моніторинг пацієнтів з використанням методів нечіткої логіки і машинного навчання - Хорозов, О.А. (Штучний інтелект, 2017)
Досліджуються методи штучного інтелекту для автоматичного виявлення погіршення стану пацієнта, використовуючи дані від спостережень пацієнтів у реальному часі. Метою є розробка системи для розрахунку рівня ризику здоров'ю пацієнта. Експертні оцінки, закладені у правила нечіткої логіки, порівнюються з поточними значеннями показників для оцінки ризику захворювання. Визначено клас «нормального» фізіологічного стану для формування моделі машинного навчання. Суттєве відхилення значення показників від норми ідентифікується як «аномальний» клас для подальшої діагностики причин погіршення стану пацієнта.