Модель структурної свідомості як множини процесів - Звенігородський, О.С.; Качур, І.В. (Штучний інтелект, 2018)
Розглядається структура свідомості людини як множина перманентно діючих процесів, кожен з яких в основі представляється загальною структурою. Представлені складові загальної структури процесу. Обговорюється проблема штучної свідомості автономного робота.