7-значнi логіки та логіки загальних недетермінованих предикатів - Нікітченко, М.С.; Шкільняк, O.С.; Шкільняк, С.С. (Штучний інтелект, 2018)
Досліджено новий клас програмно-орієнтованих логічних формалізмів – логіки загальних недетермі-нованих предикатів, або GND-предикатів. Виділено різновиди GND-предикатів, описано їх композиційні алгебри. Показано зв'язок GND-предикатів із 7-значними тотальними детермінованими предикатами – TD7-предикатами. Виділено алгебру істиннісних значень TD7-предикатів, описано усі її підалгебри. Досліджено індукування алгебрами істиннісних значень відповідних алгебр GND-предикатів. Це засвідчує особливу роль логіки ТD7-предикатів серед 7-значних логік. Підтвердженням такої ролі є ґенерування логіки TD7-предикатів із сильної 3-значної логіки Кліні.