Новітній вимір екологічних викликів та загроз сталому розвитку в епоху глобалізації - Хвесик, М.А.; Обиход, Г.О. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розкрито передумови формування та наслідки проявів новітніх ризиків і загроз для довкілля в умовах глобалізації. Детально проаналізовано специфіку глобальних, регіональних та місцевих екологічних небезпек. Визначено особливості гарантування глобальної екологічної безпеки через призму індексу екологічної ефективності та його складових, а також обґрунтовано пріоритетні напрями досягнення її прийнятного рівня.