Інтеграція економічної та екологічної політики в контексті екологічної безпеки - Степаненко, А.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Висвітлено питання інтеграції економічної та екологічної політики, основні загрози національним інтересам і безпеці, взаємозв’язки між економічним зростанням і рівнем екологічної безпеки, вплив трансформації економіки на забезпечення інтеграції економічного та екологічного розвитку. Розкрито процес інтеграції екологічної політики в галузеві й регіональні структури з урахуванням стратегічної екологічної оцінки, залежність інтеграції економічного та екологічного розвитку від коеволюційних процесів, принципи збалансованого розвитку економіки й екології, перехід промислового комплексу на моделі екологічно орієнтованого розвитку та міжнародні стандарти екологічної безпеки. Обґрунтовано, що інтеграція економічного й екологічного розвитку є глобальною проблемою, оскільки вона актуальна для всіх держав і континентів, відіграє ключову роль у стимулюванні структурних проблем економіки на основі збереження і відтворення навколишнього природного середовища. Визначено основні напрями екологізації економічного розвитку і поліпшення екологічного середовища проживання людини.