Вплив економічних трансформацій на природно-техногенну та екологічну безпеку в контексті четвертої промислової революції - Омельченко, А.А.; Степанюк, О.С. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розкрито сутність поняття економічних трансформацій у контексті четвертої промислової революції. Визначено вектори позитивного й негативного впливу трансформаційних процесів на рівень екологічної (ЕБ) та природно-техногенної безпеки (ПТБ). Проаналізовано сучасні методи реалізації структурних перетворень через синергетичний ефект взаємодії. Запропоновано підходи до інструментальної оцінки впливу трансформацій на рівень безпеки території.