Теоретичний концепт відтворення водного капіталу в сучасних фінансово-економічних системах - Мандзик, В.М. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Доведено необхідність перегляду теоретичних підходів до фінансового забезпечення відтворення водного капіталу в контексті загострення проблем вододефіциту, які зумовлені змінами клімату та зростанням антропогенного навантаження на природні екосистеми. Запропоновано теоретичний концепт і визначено основні принципи фінансової підтримки розширеного відтворення водного капіталу, котрі ґрунтуються на базових положеннях теорії інституціоналізму та вартісно-орієнтованого управління з урахуванням ключових домінант сталого розвитку.