Форми та засоби організації просторового управління природно- ресурсними активами в Україні - Микитенко, В.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розроблено схему взаємозалежності й взаємодії між чотирма базовими площинами (матеріальною, соцієтальною, факторною та інституціональною) системи просторового управління природно-ресурсними активами в Україні. Вдосконалено структурно-логічну схему добору форм і засобів просторового управління. Поглиблено методологічно важливі положення використання методів логічного проектування та врахування детермінант процесного управління у ході визначення найвагоміших регресорів ресурсно-функціонального, організаційно-економічного та нормативно-правового впливу, застосування яких дає змогу встановити пріоритетні об’єкти докладання зусиль для раціоналізації процесів природокористування в ресурсних обмеженнях.