Оцінка базових характеристик рентного інструменту регулювання лісокористування - Сакаль, О.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Досліджено рентне регулювання лісокористування в Україні. Обґрунтовано, що відповідна державна політика у зазначеній сфері є консервативною. Існуючий механізм такого регулювання не виконує повною мірою встановлених відтворювальної та природоохоронної функцій, виключно фіскальну. Запропоновано для посилення стимулюючого впливу на діяльність лісокористувачів удосконалити базу стягнення рентного платежу на основі економічної оцінки лісових ресурсів.