Проективно-діяльнісний підхід до просторового управління природно-ресурсними активами - Бистряков, І.К.; Клиновий, Д.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Визначено системні ознаки проективного підходу до просторового управління природно-ресурсними активами в бізнес-екосистемах через конкуренцію й співробітництво суб’єктів господарювання з максимізацією суспільного добробуту за рахунок оптимальної організації бізнес-процесів у фізичному, інформаційному та фінансовому просторах. Проаналізовано відмінність проективного підходу від господарсько-діяльнісного як зміщення управлінської уваги з підприємства на продукт зі створенням шляхом реалізації інвестиційних проектів сукупністю виробничих і логістичних установ його загальної цінності, котра перевищує індивідуальну, сформовану окремим господарчим об’єктом.