Горн кінця XV — початку XVI ст. із старої частини м. Чернівців - Ільків, М.В.; Калініченко, В.А.; Пивоваров, С.В. (Археологія і давня історія України, 2018)
У 2014 р. в старій частині м. Чернівці на високому лівому березі р. Руда досліджено рештки однокамерного гончарного горна, південна частина якого була зруйнована зсувом. У заповненні горна виявлено фрагменти кількох десятків посудин, у т. ч. 9 цілих форм (горщики і глеки), а також півгріш молдавського господаря Штефана ІІІ Великого 1480—1504 рр. Конструкція горна, морфологія посуду й нумізматична знахідка дозволяють датувати комплекс кінцем ХV — початком ХVІ ст.