Знахідки люльок для куріння тютюну XVII—XVIII ст. з розкопок на Поділлі - Чекановський, А.А. (Археологія і давня історія України, 2018)
Стаття присвячена знахідкам люльок для куріння тютюну з розкопок на території Меджибізької фортеці і у м. Городок (Хмельницька обл.). Розглянуто аналогії знахідкам з цих колекцій серед люльок з різних районів України, з території Південно-Східної і Центральної Європи. Дана спроба визначити регіональну специфіку поширення різних типів керамічних люльок XVII—XVIII ст. на Поділлі.