Про технологічні аспекти продукції одного гончарного горна ХІ ст. з посаду літописного Вишгорода (за матеріалами розкопок 1990 р.) - Оленич, А.М. (Археологія і давня історія України, 2018)
У статті проаналізовано матеріал, здобутий в ході рятівних археологічних досліджень посаду літописного Вишгороду у 1990 р. Дані, отримані при дослідженні горну ХІ ст., дозволяють зробити широке коло висновків щодо виробництва керамічного посуду та його поширення.