Планіграфія та типологічна характеристика скляних виробів з Аккерману - Біляєва, С.О.; Фіалко, О.Є. (Археологія і давня історія України, 2018)
Статтю присвячено дослідженню артефактів зі скла з Нижнього двору та рову Аккерманської фортеці (м. Білгород-Дністровський Одеської обл.) з розкопок Південної Середньовічної Експедиції ІА НАН У в 1999—2010 рр. на основі планіграфічного аналізу та типологічної характеристики виробів.