Життєпис української мікробіології (пам'яті академіка В.Г. Дроботька) - Жалко-Титаренко, В.П. (Вісник НАН України, 2019)
Статтю присвячено пам'яті академіка Віктора Григоровича Дроботька — відомого українського мікробіолога та епідеміолога, директора Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України (1944–1962), талановитого вченого, педагога, організатора науки, активного громадського діяча. У видавництві «Наукова думка» у 2018 р. вийшла друком книга О.Г. Коваленка та С.В. Афонської (Дроботько) «Відданість науковій істині», в якій найбільш повно описано життя та наукові здобутки В.Г. Дроботька, висвітлено його творчий потенціал та особистісні риси, наведено бібліографію, деякі архівні матеріали, а також уперше опубліковано щоденник ученого.