Фундатор української літературної компаративістики (до 90-річчя академіка НАН України Д.С. Наливайка) - Жулинський, М.Г. (Вісник НАН України, 2019)
6 листопада 2019 р. виповнюється 90 років видатному українському літературознавцю, фахівцю з порівняльного дослідження світової й української літератури, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка (1999), заслуженому діячу науки і техніки України (2001), головному науковому співробітнику сектору компаративістики Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, доктору філологічних наук (1987), професору (1991), академіку НАН України (2012) Дмитру Сергійовичу Наливайку.