50 років виходу людини у відкритий космос - Мушкало, Ю.І. (Наука та наукознавство, 2015)
Перший успішний вихід у відкритий космос здійснив 18 березня 1965 р. радянський космонавт Олексій Архипович Леонов під час орбітального польоту космічного корабля «Восход-2».