Перезаряджуваний світ (Нобелівська премія з хімії 2019 року) - Кириллов, С.О. (Вісник НАН України, 2019)
9 жовтня Нобелівський комітет при Королівській шведській академії наук оголосив рішення про присудження Нобелівської премії з хімії в 2019 р. трьом розробникам літій-іонних джерел струму: Джону Гуденафу (John Goodenough) і Майклу Стенлі Віттінгему (Michael Stanley Whittingham) зі Сполучених Штатів Америки та Акірі Йошино (Akira Yoshino) з Японії. В офіційному прес-релізі Нобелівського комітету зазначено, що їхні роботи дали людству надзвичайно велику користь, заклавши належні умови для звільнення від дротової передачі енергії та викопного палива.