Новий підхід до боротьби з бідністю: методи дослідження, результати, уроки для України (премія з економіки пам'яті Альфреда Нобеля 2019 року) - Лібанова, Е.М. (Вісник НАН України, 2019)
Премію Шведського центрального банку з економічних наук пам’яті Альфреда Нобеля, яку часто називають Нобелівською з економіки, у 2019 р. розділили між собою троє американських вчених — Абхіджит Банерджі та Естер Дюфло з Массачусетського технологічного інституту і Майкл Кремер з Гарвардського університету — за «їхній експериментальний підхід до зниження глобальної бідності».