С₆₀ фулерен гальмує розвиток запалення та порушення гемопоезу при експериментальному хронічному холангіті - Бєлінська, І.В.; Кузнєцова, Г.М.; Дзюбенко, Н.В.; Гуцалюк, М.А.; Рибальченко, Т.В.; Прилуцька, С.В.; Рибальченко, В.К. (Доповіді НАН України, 2019)
Досліджено вплив С₆₀ фулерену на морфофункціональний стан клітин крові при експериментальному хронічному холангіті. У разі інтраперитонеального застосування С₆₀ фулерен гальмує розвиток запального процесу, що підтверджується зменшенням вмісту еозинофільних гранулоцитів і лімфоцитів, залучає нейтрофільні гранулоцити до його накопичення, спричинюючи нейтрофільоз у крові, і посилює прояви анемії. Пероральне застосування С₆₀ фулерену гальмує розвиток запального процесу, не збільшуючи кількості нейтрофільних гранулоцитів у крові, і частково зменшує прояви анемії за рахунок збереження кількості еритроцитів, тобто є менш токсичним.