Періодика НАН України у деяких наукометричних базах даних і Переліку наукових фахових видань України - Язвинська, М.В.; Радченко, А.І. (Наука України у світовому інформаційному просторі, 2019)
Проаналізовано входження наукових видань НАН України та її установ до чотирьох відомих баз даних, серед яких Scopus та Web of Science Core Collection — дві основні для включення видань до категорії А Переліку фахових видань України. Установлено, що кількість академічних видань, відкритих та помітних для світової наукової спільноти, не перевищує 15 %. Підкреслено надзвичайно низьку активність академічних видань щодо входження до Переліку наукових фахових видань України, що вже наступного року істотно ускладнить процедури захисту кваліфікаційних робіт та атестування наукових і науково-педагогічних працівників в Україні.