Інноваційний концепт розробки програми охорони атмосферного повітря у містах України - Степаненко, А.В.; Омельченко, А.А. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Розглянуто мету, завдання та очікувані результати розробки програми охорони атмосферного повітря. Наведено основні принципи формування єдиної державної політики у зазначеній сфері. Обґрунтовано засади екологічної модернізації системи захисту атмосфери, основні напрями гарантування її якості та екологічної безпеки. Проаналізовано розвиток відповідних громадських інститутів.