Особливості оцінювання збитків з позицій екосистемного підходу на прикладі забруднення твердими відходами - Кобзар, О.М. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Обґрунтовано необхідність пошуку адекватних підходів до оцінювання збитків від забруднення навколишнього природного середовища з метою забезпечення ефективної державної екологічної політики. У зв‘язку з цим реальна вартісна оцінка втрат на основі систематизованих підходів, а саме екосистемного, може стати дієвим інструментом регулювання природокористування. Досліджено структуру загального економічного збитку від забруднення довкілля твердими відходами та узагальнено особливості його параметризації з екосистемних позицій.