Прогнозуровання ливарних і механічних властивостей жаростійких сталей - Ямшинський, М.М.; Федоров, Г.Є.; Радченко, К.С. (Металл и литье Украины, 2015)
Досліджено вплив легувальних елементів на властивості хромоалюмінієвої сталі у широких межах їх концентрацій (хром – 20…30 %, алюміній – 1…7 %, титан – 0,1…0,8 %). За допомогою математичних методів оброблення експериментальних даних розраховано коефіцієнти кореляції та рівняння регресії для прогнозування ливарних і механічних властивостей за першим хімічним аналізом під час плавлення сталі. У програмному середовищі Microsoft Visual Studio 2010 розроблено програмний комплекс, який дозволяє технологу-ливарнику оптимізувати свою роботу від розраховування шихти, прогнозування властивостей до корегування хімічного складу сплаву під час його плавлення.