Недільні школи у містах Чернігівської губернії (1860–1862 рр.) - Шара, Л. (Сiверянський літопис, 2019)
У статті йдеться про появу у містах Чернігівської губернії недільних шкіл на початку 60-х років ХІХ ст. Звертається увага на витоки недільної форми навчання, її специфіку, учительський та учнівський контингенти, джерела фінансування й матеріальну базу; з'ясовуються причини згортання недільної освіти, обмежувальні кроки уряду щодо неї та значення недільних шкіл для підвищення рівня грамотності населення.