Стале управління системами водопідготовки та водовідведення в Україні - Чередніченко, Ю.Г. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2017)
Проаналізовано сучасний стан фінансування систем водопідготовки та водовідведення, розрахунковою базою якого є загальнодержавний показник капітальних інвестицій у водний сектор (забір, очищення й постачання води) та їх регіональний розподіл щодо очищення зворотних вод. З метою контролю та нагляду за досліджуваними системами запропоновано розраховувати індекс очищення, який характеризуватиме об’єми річного фінансування саме у видалення небезпечних речовин із води в структурі загальної суми фактично витрачених капітальних інвестицій та поточних витрат протягом року в кожній області України.