Інформаційно-методичний інструментарій оцінювання результативності макроекономічного регулювання розвитку каскадного формату організації виробничо-господарської взаємодії - Микитенко, В.В.; Кузьменко, Р.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2016)
Обґрунтовано основні вимоги до інформаційно-методичного інструментарію оцінювання-прогнозування вимірів результативності та ефективності макроекономічного регулювання розвитку (МРР) каскадних форм організації виробничо-господарської, міжрегіональної та міжгалузевої взаємодії регіональних соціально-економічних систем (РСЕС) в Україні. Побудовано структурно-логічну схему реалізації дії сучасної системи макроекономічного регулювання розвитку десяти каскадів з метою формування нової регіональної карти держави. Розроблено бінарну зустрічну схему провадження організаційно-економічних і кваліметричних процедур згідно з вдосконаленим методичним підходом до оцінювання-прогнозування на основі моделей структурного типу і мультирівневої системи показників. Розкрито зміст шести етапів реалізації зустрічних оціночних і прогнозних процедур «зверху» та п’яти «знизу». Доведено, що їхнє виконання дає змогу встановити мінімально допустимі і максимально можливі значення вимірів результативності та ефективності макроекономічного регулювання розвитку каскадного формату національного господарства.