Освіта в контексті розбудови інформаційного та екобезпечного суспільства: теоретико-методологічні й практичні аспекти - Куценко, В.І.; Гаращук, О.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2016)
Зазначено, що останнім часом у світі активно формується інформаційне суспільство, позитивно впливаючи на соціально-економічні показники країни. Обґрунтовано, що розвиток такого суспільства визначається багатьма факторами, у тому числі освітнім. Виявлено кореляційну залежність між тривалістю навчання й індексом людського розвитку, питомою вагою підприємств, які впроваджують інновації. Визначено, що освітньо-наукова діяльність, зокрема вищого навчального закладу, сприяє також формуванню екобезпечного середовища. Наголошено на необхідності поліпшення кадрового потенціалу освітньої сфери, його ефективного використання відповідно до певних принципів, щоб прискорити формування інформаційного й екобезпечного суспільства.