Переваги використання геоінформаційних технологій при фіксації археологічних об'єктів - Манігда, О.В.; Гнера, В.А. (Археологія і давня історія України, 2019)
У статті пропонуються приклади фіксації археологічних об'єктів за допомогою геоінформаційних технологій. Розкриваються основні переваги застосування цих методів, напрацьовані у результаті кількарічної роботи співробітниками архітектурно-археологічної експедиції ІА НАН України на археологічних пам'ятках в умовах міста та польових досліджень. Запропоновано ефективний покроковий алгоритм фіксації із застосуванням найбільш доцільних методів.