Досвід використання радіокарбонного методу для датування ранньослов'янських пам'яток України (1970—1987 рр.) - Комар, О.В. (Археологія і давня історія України, 2019)
Статтю присвячено розгляду історії абсолютних датувань пам'яток слов'яно-руської археології України радіокарбонним методом на початковому етапі його впровадження і верифікації, а також проблемам їх історичної інтерпретації у 1970—1980-х рр.