Концептуальні підходи до формування організаційно-економічного механізму екологізації лісового комплексу регіону - Никитюк, П.А.; Сахарнацька, Л.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2016)
Обґрунтовано підходи до формування організаційно-економічного механізму екологізації регіонального лісового комплексу. Проаналізовано стратегії управління його розвитком. Розглянуто три основні елементи, які тісно взаємодіють між собою: економічний, соціальний та екологічний. Запропоновано пріоритетні концептуальні заходи щодо розвитку лісового комплексу регіону, зокрема для забезпечення його збалансованості –раціональне використання сировини і нові підходи до процесу перероблення деревини.