Удосконалення фінансово-економічних механізмів використання біоенергетичних технологій у муніципальних цілях - Ігнатенко, О.П. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2016)
Здійснено аналіз фінансово-економічних механізмів державного регулювання сфери біоенергетики, зокрема використання біоенергетичних технологій у муніципальних цілях для теплопостачання та гарячого водопостачання. Охарактеризовано можливий потенціал їх застосування в Україні. Наведено законодавчі акти, які регулюють фінансово-економічні механізми діяльності суб’єктів господарської діяльності у сфері біоенергетики. Розроблено пропозиції з удосконалення фінансово-економічних механізмів використання біоенергетичних технологій у муніципальних цілях, що стосуються Бюджетного та Податкового кодексів України, законів України «Про теплопостачання», «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації», «Про альтернативні джерела енергії», «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві», «Про енергозбереження», «Про житлово-комунальні послуги» та «Про інноваційну діяльність».