Розвиток туризму у форматі збалансованого природокористування - Антоненко, І.Я.; Мельник, І.Л. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2016)
Розглянуто питання розвитку туристичної індустрії в умовах збалансованого природокористування. Проаналізовано потенціал туризму у світовій економіці, складено порівняльну таблицю екологічних індикаторів індексу конкурентоспроможності подорожей і туризму різних країн, спираючись на рейтингові дослідження міжнародних організацій, визначено важливість взаємозв’язків туристичної діяльності та природокористування. Запропоновано напрями розвитку туризму.