Дослідження ранньоскіфського кургану біля с. Купин на Хмельниччині - Гуцал, В.А. (Археологія і давня історія України, 2019)
У статті йдеться про результати досліджень курганів VII ст. до н. е. в с. Купин Городоцького р-ну Хмельницької обл., які кілька років тому пограбували. В одному із насипів була споруджена і згодом спалена дерев'яна усипальниця. Виявлено залишки двох захоронень, багатий набір керамічних виробів, залізні сокири, два тесла, долото і дві намистинипронизки.