Васинський курган середньоскіфського часу - Козир, І.А.; Панченко, К.І.; Чорний, О.В. (Археологія і давня історія України, 2019)
У статті подаються результати дослідження кургану середньоскіфського часу біля с. Васине Знам'янського р-ну Кіровоградської обл. Пам'ятка вирізняється особливим типом наземної дерев'яної поховальної споруди, яка добре збереглася. В науковий обіг вводиться нова знахідка кам'яної антропоморфної стели.