Внесок професора В. Барана у наукову діяльність відділу етнології Інституту українознавства - Фігурний, Ю.С. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті проаналізовано вагомий внесок знаного археолога, етнолога, історика В. Барана у становлення і діяльність відділу української етнології Інституту українознавства у 1994 – 2003 рр. З'ясовано, що завдяки науково-дослідницькій та науково-організаційній роботі вченого відділ української етнології став одним з провідних наукових підрозділів інституту.