З'їзди товариства з вивчення Криму (1927, 1929 рр.) як відображення тенденцій розвитку вітчизняного краєзнавчого руху 20-х рр. ХХ ст. - Севастьянов, О.В. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті розглядаються аспекти становлення та особливостей розвитку краєзнавства в Кримській АСРР в 20-і рр. ХХ ст. Як об'єкт дослідження виступає співтовариство радянської наукової еліти і місцевих регіональних діячів науки – Товариство з вивчення Криму. На підставі маловідомих джерел проводиться аналіз основних форм функціонування краєзнавчої організації через роботу її розпорядчого органу - з'їзду, ступінь самостійності, охоплення діяльністю максимальної кількості сфер життя соціуму досліджуваного періоду.