Структура бінарних перетворень типу Дарбу для ермітово-спряжених диференціальних операторів - Прикарпатський, А.К.; Самойленко, В.Г. (Український математичний журнал, 2004)
Для ермітоно-спряжених диференціальних операторів розглянуто структуру перетворень типу Дарбу-Беклунда в класі параметрично залежних просторів Гільберта. На основі запропонованого нового методу отримано в явному вигляді відповідні інтегро-диференціальні символи операторів перетворень та розглянуто питання про їх застосування для побудови двовимірних інтегровних за Лаксом нелінійних еволюційних рівнянь та їх перетворень типу Дарбу-Беклунда.