Творчий внесок Д. Я. Петрини у розвиток сучасної математичної фізики - Герасименко, В.І.; Малишев, П.В. (Український математичний журнал, 2004)
Наведено короткий огляд результатів, отриманих Д. Я. Петриною в різних напрямках сучасної математичної фізики.