О конфигурациях подпространств гильбертова пространства с фиксированными углами между ними - Власенко, М.А.; Попова, Н.Д. (Український математичний журнал, 2004)
Досліджуються множина пезвідпих конфігурацій підпросторів гільбергового простору, де кут між кожними двома підпросторами с фіксованим. Це задача про *-зображення деяких алгебр, породжених ідемпотентами і залежних від параметрів (набору кутів). Виділено клас задач скінченного і ручного зображувального типу, для них вказано умови па кути, за яких конфігурації підпросторів існують, і наведено опис усіх незвідних зображень.