Генезис поняття урборуральної території та її сутнісний вимір - Бойко, В.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Досліджено теоретичні питання розвитку урборуральних територій. Розкрито типові урборуральні зв’язки. Запропоновано агреговану інформаційну матрицю індикаторів логістизації урборуральних територій та їх концептуальну модель.