Упорядкування методів екосистемного визначення збитків від негативних наслідків господарювання на місцевому рівні - Патока, І.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Досліджено наукові підходи до екосистемного визначення збитків від негативних наслідків господарювання на місцевому рівні та запропоновано структуру такого оцінювання. Розроблено класифікацію методичних підходів до екосистемної оцінки збитків на місцевому рівні. Окреслено подальші напрями розвитку екосистемного визначення заподіяних та попереджених збитків з метою забезпечення сталого просторового розвитку та підвищення інвестиційної привабливості території.