Умови максимальної дисипативиості майже обмежених збурень гладких звужень операторів, спряжених з симетричними - Сторож, О.Г.; Шувар, О.Б. (Український математичний журнал, 2004)
Встановлено умови максимальної дисипативності одного класу щільно визначених замкнених лінійних операторів у гільбертовому просторі. Отримані результати застосовано для дослідження деяких конкретних диферепціально-граничних операторів.